top of page
  • Foto van schrijverJürgen

Eaton Systeem 55

Bijgewerkt op: 11 feb.Eaton groepenkast

Een groepenkast beschermt het elektrische systeem in geval van overbelasting, kortsluiting of aardfouten. In al deze gevallen wordt een sectie van het elektrische systeem uitgeschakeld, waardoor de kans op brand en letsel wordt weggenomen. Naast groepenkasten die aan de geldende wettelijke normen voldoen, biedt Eaton oplossingen die nog een stap verder gaan en beter aansluiten op de vereisten van de hedendaagse gebruikers van gebouwen.

Eaton Systeem 55

Eaton Systeem 55 is een modulair schakel- en verdeelsysteem voor woningbouw en kleinzakelijke toepassingen. Het systeem omvat naast een uitgebreid assortiment voorgeassembleerde groepenkasten voorzien van KEMA-keur ook rail-, klemmen- en voedingskasten voor het samenstellen van een compleet verdeelsysteem. Tevens maken aansluitcombinaties deel uit van het Systeem 55 assortiment. De naam Systeem 55 is gebaseerd op de eenheid 55 mm, waaruit het totale systeem is opgebouwd. De uitwendige maten van de kasten zijn allen veelvouden van 55 mm. Systeem 55 is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Belangrijke functionaliteiten

Modulair systeem, ideaal voor nieuwbouw en vervanging


§ Door compacte afmetingen 220x220 mm en 220x330 mm uitermate geschikt voor nieuwbouw en vervanging

§ Eenvoudig uitbreidbaar met opzetstuk voorzien van extra DIN-rail (165 mm)

§ Extra aansluitruimte door optioneel verhogingsstuk (55 mm)

§ Tevens verkrijgbaar opzetstuk 55 mm voor stekerbaar installeren

§ Uitgebreid assortiment standaard voorbedrade groepenkastconfiguraties

§ Ook uitvoeringen voor specifieke toepassingen: het aansluiten van zonnepanelen, bescherming tegen vlambogen en stekerbaar installeren

§ Configuraties voldoen aan de productnorm NEN-EN-IEC 61439-3 en zijn voorzien van KEMA-KEUR

§ Behoud van KEMA-KEUR bij uitbreiding van Systeem 55 FLEX-configuraties


Systeem 55 PV-ready groepenkasten

Eaton introduceert nieuwe Systeem 55 groepenkasten voor een verhoogde bescherming van de elektrische installatie.


Een duurzame energiebron zoals de aansluiting van zonnepanelen (PV) kan worden beschouwd als een extra voeding op de groepenkast naast de traditionele netaansluiting. Hierdoor kunnen er hogere stromen in de verdeler optreden dan de waarde van een standaard elektra-aansluiting (vaak 1x40 A of 3x25 A). Duurzame energiebronnen zoals PV en ook veel nieuwe verbruikers zoals EV en warmtepompen hebben een hogere gelijktijdigheid dan de meeste traditionele elektrische belastingen. Het ontwerp van de groepenkast moet geschikt zijn voor deze hogere gelijktijdigheid.

De nieuwe Systeem 55 PV-ready groepenkasten van Eaton zijn speciaal ontworpen voor de mogelijk hogere stromen door PV als extra voedingsbron en voor het aansluiten van PV en specifieke belasting(en) met een hogere gelijktijdigheid dan traditionele eindgroepen in de groepenkast. De Systeem PV-ready groepenkasten zijn getest conform de productnorm NEN-EN-IEC 61439-3 en voorzien van KEMA-KEUR. Kies voor het gemak en de zekerheid van een gecertificeerde Systeem 55 PV-ready groepenkast voor het aansluiten van zonnepanelen en nieuwe verbruikers met een hoge gelijktijdigheid (=1) op de groepenkast.

Universeel

Systeem 55 PV-ready configuraties zijn geschikt voor zowel 1- als 3-fase aansluiting door een wegneembare fase-doorverbindkam aan de voedende zijde van de 4-polige hoofdschakelaar. Voor een uitgebreid overzicht van het hele assortiment Systeem 55 PV-ready groepenkasten download de brochure.

ProTechnia - Eaton systeem 55 PV ready groepenkasten brochure nl
.pdf
Download PDF • 2.55MB

Naast de standaard Systeem 55 en Systeem 55 PV-ready configuraties kunnen ook kasten op maat worden samengesteld, neem hier voor contact met ons op.
174 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page